Segítő Lélek: ‘Honnan tudhatom, hogy drogfüggő?’

Segítő Lélek- Honnan tudhatom, hogy drogfüggő?

 

A függőséget nagyon nehéz felismerni, mivel aki függő, az a legtöbb esetben titkolja a hozzátartozói előtt, nem csak az alkohol, de akár a drog fogyasztását is. A titkok jeleit pedig nem egyszerű észrevenni. Gondoljuk is bármennyire jó emberismerőnek magunkat, bizony megtéveszthetők vagyunk, hiszen abban, aki fontos számunkra, az esetek többségében megbízunk. Egy drogfüggő mindent megtesz azért, hogy ne derüljön ki a függősége. Tapasztalatom szerint éppen olyan óvatos, mint amilyen figyelmes a környezet. Volt olyan eset, ahol az sem tűnt fel, hogy hetente négyszer bulizott a gyermekük, míg másoknál már heti egy buli is gyanús. Aki hetente négyszer bulizott, az a pénzt mosta így tisztára a szülők előtt, akik azt gondolták, buliban fogy el a gyermekük pénze. Bulik helyett viszont a haverokkal drogozott. Míg akinél heti egy buli is sok, ott bizony a kábítószerfüggő gyerek azt a látszatot keltette, hogy sosem jár bulikba. Mindig a környezet éberségén függ az, hogyan rejti el magát a drogfüggő. Mindig a nyugalmunkat akarják elérni, ezért az, ha minden tökéletes, az tud a leginkább gyanús lenni.

 

Túlsúllyal küszködsz? Szeretnél fogyni, egészségesebb lenni? ITT segítünk!

 

Vannak olyan jelek, amelyek bárki számára szembetűnőek tudnak lenni. Sajnos ezek azok jelek, amelyeket legutoljára veszünk észre, mikor már valaki mélyen benne van a függőség csapdájában. Minden drognak más a hatása, így más viselkedést produkálnak. Az alkoholfüggők nagy szerencsevadászok, míg az amfetamin vagy a kokain használók sok felesleges dolgot vásárolnak maguknak. Éppen ezért, a folytonos nyerni akarás, vagy kacatok felhalmozódása jelezhetik a függőség kialakulását.

 

Ismersz drogfüggőt? Vagy van valaki a környezetedben, akár a családodban, aki segítségre szorul? Akár a dohányzás, akár az alkohol miatt? Kérd neki a leghatásosabb segítséget, az angyali pozitív energiát! Keresd Edit Jósnőt vagy Violát a 06 90 633 931-es számon (485 Ft/perc)!

Szakembereink elérhetőek külföldről is: Romániából a 0903760664 (1,56€/p) számon, Szlovákiából a 0900605908 (1,61€/p) számon, Szerbiából pedig a 0901855854 (120din/p) számon!

 

Ahhoz, hogy a jeleket felismerd, először ismerned kell a másik embert, tisztában kell lenned az életével. Szülők gyakran követik el azt a hibát, hogy gyermekükről nem alkotnak reális képet, éppen ezért a napi teendőit abban látják, amit gyermekük nekik elmond. Még a legjobb gyerekek életében is van árnyék, nincs olyan, hogy jó, mindenkinek megvan a maga sötét oldala. Erről nem beszélgetni kell a gyermekkel, hanem ismerni. Sok drogfüggő gyermek szülei vannak meggyőződve arról, hogy gyermekükkel őszinte kapcsolatot ápolnak.

Sajnos ez egy esetben sem igaz. Minél őszintébbnek hiszi a szülő a gyermekét, annál nehezebben ismeri fel, ha gyermeke drog problémákkal kezd küszködni. A szülő és a gyermek kapcsolatában szükség van bizalomra, de maga a kapcsolat alapja nem lehet a bizalom, hanem a gyermekünk ismerete lehet az, amire építkezhetünk. Más esetben a gyermek visszaél a bizalommal, ha tényleg baj van.

 

Tanuld meg ITT a legjobb technikákat egészséged megőrzésére és lelked egyensúlyban tartására!

 

 

Egy drogfüggő védi a területét, a titkait. Vannak helyek, ahová más nem nyúlhat. Ilyenkor hevesen ellenáll, nem engedi, hogy a dolgai között kutassunk. Sokan azt hiszik, gyerekük megjavul, mikor el kezd rendet rakni szobájában, de sajnos ez nem igaz. Csupán azt akarja elkerülni, hogy más rakjon rendet nála. A drogfüggőség egyik jele a rend. Különösen akkor, ha régebben jellemzően rendetlen volt valaki. A függőségben szenvedő emberek körül eleinte rend van. Így elérik, hogy azt higgyük, pozitív változások uralkodnak az életében.

 

Ismerd fel, ha valaki a családodban vagy a közvetlen környezetben alkoholfüggő! Kattints IDE!

tv2_tuz

 

A zavartság, szavak felcserélése és a dolgok elfelejtése, azaz változások a lélek  minőségében. Megváltozik az ember a függőség, a drog hatására. Már önmagában a függőség ténye is változásra kényszeríti azt, aki függ valamitől. Aki függő, mindegy, mi a függőség tárgya, úgy érzi, hogy önmagával szemben vesztes, ezért komoly önértékelési zavarok alakulnak ki. Ennek ellenére úgy érzi, hogy neki sok dologban igaza van. Különösen igaz ez az alkohol függőkre, de a kábítószer használók is elég agresszív módon próbálják véleményüket a másikra erőltetni. Sokszor érzik magukat bölcsebbnek és okosabbnak a másiknál, mivel a függőségük pokla egyfajta negatív tapasztalás számukra. Úgy érzik, folyamatosan fejlődnek, részben ez igaz is, de a poszttraumás fejlődés csak akkor lenne rájuk igaz, ha szembe szállnának a függőséggel. A káros szenvedély perifériára sodorta, megkeményítette, de okosabbá nem tette. Sokszor nagyon kemények a függők másokhoz, máskor meg naivan adakozók, szinte prófétaként osztogatják a szeretetet.

 

A függőség jeleiről még fogok írni a későbbiekben, mert a lista nem teljes. Számtalan jele van a függőségeknek. A drogfüggő, az egy gyűjtőszó. Minden szer, ami függőséget okoz, káros. Vigyázni kell velük, legyenek tiltottak, mint a kokain, vagy legális, mint az alkohol vagy a cigaretta, de akár az antidepresszánsok is. Nem beszélve még a lelki függőségekről, amikor valaki túlzásba viszi hobbiját vagy a sportot, illetve egyéb más tevékenységeket, amelyek mind lelkileg, egészségi és anyagi szempontokból is károsítanak!

Olvastad már?

Heti horoszkóp 2019.04.18 – 2019.04.25

Heti horoszkóp 2019.04.18 – 2019.04.25   KOS Ki sem látszol a teendőkből, de most mégsem bánod, mert tudod, hogy amint a feladatok végére érsz, jöhet a jól megérdemelt pihenés. Ettől a lelkesedéstől nem érzed olyan nagy tehernek a feladatokat, mégsem tennéd rosszul, ha segítséget is igényelnél. A pénzügyek sem alakulnak rosszul, sőt jól tennéd, ha […]

Csillagjegyed elárulja, milyen vagy mikor feldühítenek

KOS A csillagjegy tüzes, ezért hamar kapja fel a vizet. Képes lehetsz apróságokon is kiakadni, ilyenkor jobb, ha békén hagynak. Ami a szíveden, az a szádon, sokszor ebből van is gondod. Hívd Eugéniát a 0690633931-es számon (485Ft/perc), tudd meg, bántottál-e meg embereket a tudtodon kívül!   BIKA Nyugodt csillagjegy a Bika, bár ha mérges vagy, előbb […]

Szerelem? Gazdagság? Bevonzhatod az angyali útmutatások segítségével!

Szerelem ? Gazdagság? Bevonzhatod az angyali útmutatás segítségével   A szerelem, úgy érzed, egyre elérhetetlenebb dolog számodra, de sokszor ott a segítség, ahol azt nem is gondolnád. Az angyalok több ezer éve segítik az embert abban, hogy boldogulni tudjon. Sok területen vannak segítségünkre, amely nekünk fontos. Ilyen terület a szerelem és a pénz is. Vannak […]

Vigyázat! Ez az 5 dolog arra utal, hogy szerelmi kötést tettek rád!

Vigyázat! Ez az öt dolog utal arra, hogy szerelmi kötést tettek rád   Féltékenység A szerelmi kötés megfojt, miatta betegesen féltékeny lehetsz. Egy nagyon negatív hatás ez, amely befolyásolni akar téged. Minden szerelmi mágia hozzá köt a másikhoz, így ha féltékenyebb vagy, mint máskor, okod lehet feltételezni, hogy valamilyen szerelmi kötés van a dolgok mögött. […]

Döbbenetes kötelékek – 4 jel, hogy egy előző életben már találkoztatok

Döbbenetes kötelékek – 4 jel, hogy egy előző életben már találkoztatok   Az előző élet nagyon sok meglepetést tartogathat, amely jelen életünkben nyilvánul meg. Az előző életből áthozott kapcsolat jeleit felismerni nem hit kérdése. Ha Te magad átéled ezt az élményt, akkor kézzelfogható valóság lesz mindaz, amin eddig lehet, te magad is csak mosolyogtál.   […]

Heti horoszkóp 2019.04.11 – 2019.04.18

Heti horoszkóp 2019.04.11 – 2019.04.18   KOS Magabiztosságod hiánya miatt nehezebben veheted észre, hogy valahogy minden jól alakul ezen a héten, sokkal többet is ki tudsz hozni magadból, mint azt elsőre hiszed. Akár anyagi helyzeteden is javíthatsz, ha valóban elhiszed, hogy lehet sokkal jobb is. Kérj szerencse mágiát Gabitól 0690633931-es számon (485 Ft/perc), amelynek segítségével […]

Válaszok után kutatsz? Válassz egy jóst, aki segít Neked!

Ha kilátástalannak látod a szerelmi életed és szeretnél erre megoldást találni, akkor ne várj tétlenül. Specialitásom a párkapcsolati válságkezelés. Tárcsázd a telefonszámot és üsd be a kódom, most!

Hívd 0690 633 931 (485 Ft/p) és üsd be a kódot 313

Ha szeretnéd tudni, milyen lelki eredete van betegségednek, ne késlekedj! 38 év tapasztalata áll mögöttem, és Neked is segíteni fogok boldogságban, egészségben élni! Tárcsázd a számot és üsd be a kódom, most!

Hívd 0690 633 931 (485 Ft/p) és üsd be a kódot 907

Ha egészségügyi problémáidra keresed a megoldást, de már nem tudod kihez fordulj, akkor ne tétovázz! segítek felfedni a probléma forrását, és megszüntetem azt! Tárcsázd a telefonszámot és üsd be a kódom, most!

Hívd 0690 633 931 (485 Ft/p) és üsd be a kódot 530