Segítő Lélek: ‘Honnan tudhatom, hogy drogfüggő?’

Segítő Lélek- Honnan tudhatom, hogy drogfüggő?

 

A függőséget nagyon nehéz felismerni, mivel aki függő, az a legtöbb esetben titkolja a hozzátartozói előtt, nem csak az alkohol, de akár a drog fogyasztását is. A titkok jeleit pedig nem egyszerű észrevenni. Gondoljuk is bármennyire jó emberismerőnek magunkat, bizony megtéveszthetők vagyunk, hiszen abban, aki fontos számunkra, az esetek többségében megbízunk. Egy drogfüggő mindent megtesz azért, hogy ne derüljön ki a függősége. Tapasztalatom szerint éppen olyan óvatos, mint amilyen figyelmes a környezet. Volt olyan eset, ahol az sem tűnt fel, hogy hetente négyszer bulizott a gyermekük, míg másoknál már heti egy buli is gyanús. Aki hetente négyszer bulizott, az a pénzt mosta így tisztára a szülők előtt, akik azt gondolták, buliban fogy el a gyermekük pénze. Bulik helyett viszont a haverokkal drogozott. Míg akinél heti egy buli is sok, ott bizony a kábítószerfüggő gyerek azt a látszatot keltette, hogy sosem jár bulikba. Mindig a környezet éberségén függ az, hogyan rejti el magát a drogfüggő. Mindig a nyugalmunkat akarják elérni, ezért az, ha minden tökéletes, az tud a leginkább gyanús lenni.

 

Túlsúllyal küszködsz? Szeretnél fogyni, egészségesebb lenni? ITT segítünk!

 

Vannak olyan jelek, amelyek bárki számára szembetűnőek tudnak lenni. Sajnos ezek azok jelek, amelyeket legutoljára veszünk észre, mikor már valaki mélyen benne van a függőség csapdájában. Minden drognak más a hatása, így más viselkedést produkálnak. Az alkoholfüggők nagy szerencsevadászok, míg az amfetamin vagy a kokain használók sok felesleges dolgot vásárolnak maguknak. Éppen ezért, a folytonos nyerni akarás, vagy kacatok felhalmozódása jelezhetik a függőség kialakulását.

 

Ismersz drogfüggőt? Vagy van valaki a környezetedben, akár a családodban, aki segítségre szorul? Akár a dohányzás, akár az alkohol miatt? Kérd neki a leghatásosabb segítséget, az angyali pozitív energiát! Keresd Edit Jósnőt vagy Violát a 06 90 633 931-es számon (485 Ft/perc)!

Szakembereink elérhetőek külföldről is: Romániából a 0903760664 (1,56€/p) számon, Szlovákiából a 0900605908 (1,61€/p) számon, Szerbiából pedig a 0901855854 (120din/p) számon!

 

Ahhoz, hogy a jeleket felismerd, először ismerned kell a másik embert, tisztában kell lenned az életével. Szülők gyakran követik el azt a hibát, hogy gyermekükről nem alkotnak reális képet, éppen ezért a napi teendőit abban látják, amit gyermekük nekik elmond. Még a legjobb gyerekek életében is van árnyék, nincs olyan, hogy jó, mindenkinek megvan a maga sötét oldala. Erről nem beszélgetni kell a gyermekkel, hanem ismerni. Sok drogfüggő gyermek szülei vannak meggyőződve arról, hogy gyermekükkel őszinte kapcsolatot ápolnak.

Sajnos ez egy esetben sem igaz. Minél őszintébbnek hiszi a szülő a gyermekét, annál nehezebben ismeri fel, ha gyermeke drog problémákkal kezd küszködni. A szülő és a gyermek kapcsolatában szükség van bizalomra, de maga a kapcsolat alapja nem lehet a bizalom, hanem a gyermekünk ismerete lehet az, amire építkezhetünk. Más esetben a gyermek visszaél a bizalommal, ha tényleg baj van.

 

Tanuld meg ITT a legjobb technikákat egészséged megőrzésére és lelked egyensúlyban tartására!

 

 

Egy drogfüggő védi a területét, a titkait. Vannak helyek, ahová más nem nyúlhat. Ilyenkor hevesen ellenáll, nem engedi, hogy a dolgai között kutassunk. Sokan azt hiszik, gyerekük megjavul, mikor el kezd rendet rakni szobájában, de sajnos ez nem igaz. Csupán azt akarja elkerülni, hogy más rakjon rendet nála. A drogfüggőség egyik jele a rend. Különösen akkor, ha régebben jellemzően rendetlen volt valaki. A függőségben szenvedő emberek körül eleinte rend van. Így elérik, hogy azt higgyük, pozitív változások uralkodnak az életében.

 

Ismerd fel, ha valaki a családodban vagy a közvetlen környezetben alkoholfüggő! Kattints IDE!

tv2_tuz

 

A zavartság, szavak felcserélése és a dolgok elfelejtése, azaz változások a lélek  minőségében. Megváltozik az ember a függőség, a drog hatására. Már önmagában a függőség ténye is változásra kényszeríti azt, aki függ valamitől. Aki függő, mindegy, mi a függőség tárgya, úgy érzi, hogy önmagával szemben vesztes, ezért komoly önértékelési zavarok alakulnak ki. Ennek ellenére úgy érzi, hogy neki sok dologban igaza van. Különösen igaz ez az alkohol függőkre, de a kábítószer használók is elég agresszív módon próbálják véleményüket a másikra erőltetni. Sokszor érzik magukat bölcsebbnek és okosabbnak a másiknál, mivel a függőségük pokla egyfajta negatív tapasztalás számukra. Úgy érzik, folyamatosan fejlődnek, részben ez igaz is, de a poszttraumás fejlődés csak akkor lenne rájuk igaz, ha szembe szállnának a függőséggel. A káros szenvedély perifériára sodorta, megkeményítette, de okosabbá nem tette. Sokszor nagyon kemények a függők másokhoz, máskor meg naivan adakozók, szinte prófétaként osztogatják a szeretetet.

 

A függőség jeleiről még fogok írni a későbbiekben, mert a lista nem teljes. Számtalan jele van a függőségeknek. A drogfüggő, az egy gyűjtőszó. Minden szer, ami függőséget okoz, káros. Vigyázni kell velük, legyenek tiltottak, mint a kokain, vagy legális, mint az alkohol vagy a cigaretta, de akár az antidepresszánsok is. Nem beszélve még a lelki függőségekről, amikor valaki túlzásba viszi hobbiját vagy a sportot, illetve egyéb más tevékenységeket, amelyek mind lelkileg, egészségi és anyagi szempontokból is károsítanak!

Olvastad már?

Kínai szerencse szimbólumod 2019-re!

A szerencse 2019-ben kicsit több törődést igényel majd, mint az eddigi években. Jó, ha mindent bevetsz magad körül, ha el szeretnél érni valamit. 2019 legfőbb szerencse motívuma talán a Disznó, legalábbis sok kínai számára. Ahogy mondtam, érdemes mindent bevetned, nem elég egy szerencse szimbólum!   Ellenőrizd le ITT, hogy az év legszerencsésebb csillagjegyei között vagy-e! […]

Szeretteid csillagjegyük alapján – Vízöntő családtagok

Szeretteid csillagjegyük alapján -Vízöntő családtagok   Vízöntő gyermek A Vízöntő gyermek gyakran küzd alvási nehézségekkel. Talán a csillagjegyek sorrendjében Ő legrosszabb alvó. Később ez változik, de a szülőknek addig nem lesz könnyű dolga. Rendkívül élénk a képzelőereje, így sokszor mesél egy képzeletbeli világról, ami csak benne létezik. Iskolában segíteni kell a beilleszkedését, mert nagy hajlandóságot […]

Heti horoszkóp 2019.01.17 – 2019.01.24

Heti horoszkóp 2019.01.17 – 2019.01.24   KOS Tovább szeretnél álmodozni és vágysz az idilli pillanatokra. Így jóformán minden és mindenki idegesíteni fog a munkahelyeden, de legalább csak magadban fogsz morogni. A pénz bolygója szerdán belép csillagjegyedbe, ami azt jelenti, jelentősebben gyarapodni tudsz. Hívd Norbertet a 06 90 633 931-es számon (485Ft/p), kérj most pénzkódot, amit, ha szerdán […]

3 csillagjegy – Nekik a szerelem kódolva van a sorsukba

Kos A csillagjegyek között nagy esélyed van arra, hogy a közeljövőben rád talál szerelem. Már január végén olyan erők hatnak rád, amelyek sok véletlenszerűnek tűnő eseményt, találkozást hozhat el a sorsodba. Akár akkora szerencséd is lehet, hogy az összeillő csillagjegyek között szerepel majd az, aki számodra szimpatikus lesz. A szerelem hamarosan ott fog kopogtatni az […]

Top 10 újévi fogadalom – A tiéd köztük van?

Top 10 újévi fogadalom – A tiéd köztük van?   Neked ismerős az az érzés, amikor a Szilveszteri buliban, vagy újév első napján megfogadsz mindent a siker, a bőség, a szerencse, a jobb élet reményében? Elszánod magad minden jóra, és minden évben elhangzik, hogy esküszöm, az idei évben betartom!   Használd EZT a sikerkódot, ha […]

2019-es kínai horoszkóp!

2019-es kínai horoszkóp!   PATKÁNY Patkány jegyed lehetővé tette számodra, hogy megtaláld azokat az embereket, akikre számíthatsz. Az a helyzet, hogy a Disznó éve bizony tartogat neked szűkösebb és problémásabb időszakokat, főleg a téli hónapokban, de barátaid és családod, mint támogatóid, az ilyen időkben is melletted lesznek. Várnak sikerek is, a május és július közötti […]

Válaszok után kutatsz? Válassz egy jóst, aki segít Neked!

Ha kilátástalannak látod a szerelmi életed és szeretnél erre megoldást találni, akkor ne várj tétlenül. Specialitásom a párkapcsolati válságkezelés. Tárcsázd a telefonszámot és üsd be a kódom, most!

Hívd 0690 633 931 (485 Ft/p) és üsd be a kódot 313

Ha szeretnéd tudni, milyen lelki eredete van betegségednek, ne késlekedj! 38 év tapasztalata áll mögöttem, és Neked is segíteni fogok boldogságban, egészségben élni! Tárcsázd a számot és üsd be a kódom, most!

Hívd 0690 633 931 (485 Ft/p) és üsd be a kódot 907

Ha elakadtál az  élet bármely pontján és kilátástalannak látod a helyzeted, akkor itt az alkalom, hogy most változtass ezen! Együtt megoldást keressünk a felmerülő problémáidra! Tárcsázd a telefonszámot és üsd be a kódom, most!

Hívd 0690 633 931 (485 Ft/p) és üsd be a kódot 406