Méretek a feng-shui használatában

feng shui méretek

Aki a feng shui alapos tanulmányozásában elmélyedt, az már megismerkedett a színek, a formák világával, a harmonizálás fontosságával. Megtanulta, nem csak a tárgyakról szól ez a tudomány, hanem egy életfilozófia is egyben.

A feng shui a harmónia kialakításához használja a számokat és méreteket is. Vannak kifejezetten rossz méretűek , amelyek veszteséget, pénzügyi bukást hoznak, a párkapcsolat felbomlását vetítik előre, ám egy jó méretezésű tárggyal elő tudjuk segíteni az üzletmenetet, a pénz áramlását ( nem a gazdagságot, hanem a tisztességes keresetet), a párkapcsolat javulását.

Nem szabad átesni a ló másik oldalára, nem szükséges centivel a kezünkbe most mindent mérni. Erre a célra egyébként sem alkalmas a mindennapos mérőszalag, a feng shui speciális mérő szalagot használ.

Amikor egy tárgynál úgy érezzük, hogy tökéletes, jól esik ránézni, biztos, hogy a mérete révén is olyan energiákkal rendelkezik, ami feltölt és kisugároz. Aki boldog és sikeres ember, lehet, hogy nem halott a feng shuiról vagy nem vett igénybe tanácsadót, mégis olyan tárgyak vannak körülötte, ami kedvező méretű.

Nézzünk erre pár példát a teljesség igénye nélkül:

Fa : szerencse, gazdagság,boldogság:         0- 1,34       Pénz, szerencse, folyékony

1,35-2,69       Teli széf, gyűjtő

2,70-4,03       A jó szerencse hat fajtája

Föld: betegség, energia hiány           –        5,39- 6,72       A pénz visszavonul

6,73- 8,06       Hatósággal probléma

9,42- 10,75     Partnerproblémák ( elhalálozás)

Víz: segítők általi szerencse, biztonság :   17,48 -18,81   Nem várt bevétel, bőség jön

20,17- 21, 50  Nagyon jó sors

Tűz: rossz, szükséges veszteség:                 26,89- 28,22   Búcsú mindentől, halál

Ez természetesen csak kiragadott példa, a mérettáblázat ettől sokkal több és összetettebb. Fontos, hogy pontos mérést végezzünk ott, ahol elhelyezni szeretnénk az adott tárgyat, bútort, hiszen oda kell hogy férjen, de az sem túl jó, ha egy nagy falfelületen egy kisméretű szimbólumot helyezünk el, ott elveszne.

Kiszámolásához egy példa: A mérettáblázat alapszáma a 43 cm, mely a jólét, jó sors energiájának a  száma is egyben. Ez az alapszám a továbbiakban, amelyet 8 egységre osztottak, és még 4 egyenlő részre, azaz 32 darab 1,34-es szakaszra.

Nézzük meg az ágyunk mérete hova tartozik:

Mondjuk 200 X 200 cm-es az ágyunk. A párkapcsolatunk nem az ideális kategória, rengeteg a problémánk mostanában.

Először elosszuk a 200 cm-t a 43 –al.  Ez: 4.65 cm. A 4 cm-t megszorozzuk a 43-al- ez 172 cm.  200 cm-ből kivonjuk a 172 cm-t és megkapjuk a 28-as számot. Ennek leolvassuk a jelentését a táblázatban: láthatjuk, hogy a veszteség, a búcsú mindentől részre esik.

Ezzel a számolási és méretezési módszerrel viszont meg tudjuk tervezni ,ami a legideálisabb például a hálószobába:  elősegítendő a boldog párkapcsolatot, utódokat, jó sorsot és boldogságot. Azonban a feng shui nem varázsszer, fizikai szinten is tennünk kell az üzletmenetért, a boldog párkapcsolatért életünk minőségének javításáért.

[fbcomments]

Ezt olvastad már?

Hagyjon választ

Változtass a jövődön most

Most lehetőséged van, hogy jobbra fordítsd az életed

Kérd jósaink segítségét