Kínai babonák és a feng shui

Kínai babonák és a feng shui

A kínai térrendezés művészete, a tér harmonizálása az elmúlt évek során nagy népszerűségre tett szert. Maga a tradícionális feng-shui 5000 éves tudomány. Alaposan vizsgálja a környezetet, a ház helyét, domborzati viszonyokat, a lakók életkorát, a ház építési idejét.

A 60-as években a tengerentúlon kifejlesztettek egy sokkal  eladhatóbb módszert, ami szinte az egész világon ismert lett, lévén ez sokkal egyszerűbb megoldást kínált a mindennapi gondokra.

Sajnos sok tévedés is köztudatba került, amikor a ház energetizálását tanácsolják.

Nézzünk meg pár alapvető félreértést:

1. A Teknős szimbólum a „Karrier” területre való: Az eredeti feng-shui nem ismeri a karrier területet, csak az égtáj irányokat és az onnan érkező energiákat. A Teknős a ház háta mögötti terület védelmezője. A védelmünket szolgálja, nem az előrehaladást! Nem a munka, a pénz és a karrier elősegítője. Sőt. Ahogy a mi kultúrkörünkben is a lassúság szimbóluma, úgy Kínában is. Ha valaki lassítani akarja az előmenetelét, akkor használja, de pénzt és munkát nem fog találni.

 
2. Csukjuk le a WC tetőt, mert elfolyik a pénz: A kettőnek semmi köze egymáshoz. A régi Kínában a családfenntartó egészségétől függött a megélhetés és az akkori higiéniai viszonyok mellett nagyon körültekintően kellett kezelni a mellékhelyiség tisztaságát, ami valóban a legtávolabb volt a háztól. Fontos volt, ne betegedjen meg, mert akkor jelentős pénzkieséssel kellett számolni a családnak.  Így mosódott össze ez: csukjuk le, mert ha nem elmegy a pénz. Inkább tartsuk tisztán, és nem betegszünk meg mi sem.

 
3. Szélcsengő belülre: Az eredeti feng-shui nem használ beltérre semmilyen szélcsengőt, kizárólag a ház, lakás külső részén.   A lakásbelsőben soha nincs olyan légmozgás, ami aktivizálná a szélcsengőt, ezért álló, mozdulatlan erőt képvisel.

 
4. Fontosak a házszámok, ki milyen számú lakásban, házban lakik: A kínai számmisztika használja a számokat és a méret táblázatban is fontos szerepük van, a Repülő Csillag módszer egyik alappillére, de azt, hogy hányas számú ház alatt lakik, soha nem nézi.

 
5.Készítsünk gazdagságvázát: ilyen az eredeti feng shuiban nincs.

 
6. Tegyünk akváriumot aranyhalakkal a gazdagság területre: Ezt sem ismeri az eredeti feng shui. Jól eladható az amerikanizált feng shuiban,  ám semmi köze nincs a kínai tradicionális módszerhez.

Ez csak egy pár példa arra, milyen, amikor valaki féligazságok alapján próbálja ki ezt a módszert. Korunk rapid – gyors gazdagodást- ígérő, pár napos tanfolyama épp ezt ígéri.

A feng shui mélységét nem lehet rövid idő alatt elsajátítani. Többet árthatunk vele, mint akarunk. A feng shui metafizika, összefüggések tárháza. Minden változik körülöttünk és ezt a változást igyekszik összehangolni, harmóniába hozni velünk.

A feng shui nem mandarinkacsa párok kihelyezéséről, nem a Wc tető lecsukásáról és a Buddha hasának simogatásáról szól. Aki ezt komolyan szeretné megtanulni, annak nagy szemléletváltásra és hosszú évek tanulására van szüksége.

[fbcomments]

Ezt olvastad már?

Felhasználók hozzászólásai (2)

Ica on augusztus 9, 2015 Válasz

Hálásan Köszönöm,Szeretlek,Áldás-Áldás! Tisztelettel kérem az útbaigazítást,ha az Ősi Kínai Feng Shui-t szeretném megtanulni,hogyan közelítsem meg ezt a feladatot? Szeretettel egy Útkereső Lélektárs.

    Astro24h on augusztus 11, 2015 Válasz

    Kedves Ica! Keresse fel az ország legjobb jósainak egyikét a 06 90 603 411-es számon (381 Ft/perc), Ágnes a 313-as kódon segít Önnek abban, hogy megtanulhassa ezt az ágat! Forduljon hozzá bizalommal!

Hagyjon választ

Változtass a jövődön most

Most lehetőséged van, hogy jobbra fordítsd az életed

Kérd jósaink segítségét