Hold és a tavasz az asztrológiában

hold

A Hold nagyon fontos szimbólum az asztrológiában. Ez jelképezi tudatalattinkat, ösztönös cselekedeteinket, megérzéseinket, és hat bizonyos értelemben a spirituális képességeinkre is. Bizonyára Ön is tapasztalta már azt, hogy telihold idején élénkebbek az álmai, vagy akár azt is, hogy képtelen nyugodtan aludni. Bár minden egyes bolygó és csillagkép egyéni fontossággal rendelkezik az égen, mikor a horoszkópot elemezzük, a Hold közelsége és minősége miatt mindig egyfajta különös figyelemben részesül. Így érdemes vetni egy pillantást arra, hogyan is hat jelenünkre ez a misztikus kísérőnk, 2014 tavaszán mit is vonzhat be a különböző jegyben születettek számára.

Kos: Ha Ön ebben a jegyben született most egy kicsit álmodozó lehet. Kevésbé veszi komolyan a kötelességeket, inkább szeretne kitörni a hétköznapok szürkeségéből. A Hold hatása miatt ismerősei szinte nem is ismernek Önre, olyan új ötletekkel lepheti meg őket. Ha teheti, akkor kiránduljon, utazzon, mielőtt megjön a nyár!

Bika: Áprilistól a Hold megnövelheti az étvágyát. Újra felpörög a vérmérséklete, elkezd egy kicsit gondolkodni a testmozgáson, sőt, el is juthat a Hold lendületével egy konditerembe, vagy valamilyen alakformáló edzésre. A Bikák számára a Hold a tavasz idején a szépségre hat, megteremtve ezáltal a jó közérzetet.

Ikrek: Ha lehet, most még szétszórtabb lesz! Fontos, hogy aludja ki magát, akkor is, ha fárasztóak az álmai. A Hold hatása miatt erősödni fog Önben az érzelmi oldal, és ezt Ön valószínűleg nehezen fogadja el. Néha azonban érdemes a megérzéseire hallgatni, még ha azok valami teljesen szokatlanra is biztatják Önt.

Rák: A Hold nagyon közeli barátja Önnek, hiszen ezt a jegyet uralja. Szinte egyesülni fog vele, ezért környezetében könnyen nevezhetik ki ilyenkor boszorkánynak, annyira belelát majd másokba. Családjában rendet lesz képes tartani, bár a pénzügyek terén lehet némi nézeteltérése, ami majd csak május végére oldódik meg.

Oroszlán: Mivel Önnek a Nap az uralkodó égitestje, így a Hold ellentétes energiákat képvisel lelkületével, legalábbis látszólag. Az idén tavasszal ugyanis a Hold egyfajta célt fog Önnek adni, mely a szeretteivel, vagy egy eszménnyel lesz kapcsolatos. Érdemes lesz figyelnie a szerencséjét is, mert májustól az elmaradt anyagi ügyeket támogatja az égitest.

Szűz: Távol áll Öntől a Hold szeszélyessége és érzékenysége, ezért csak kevéssé fogja hatását érezni. Természetközeli énje felszínre kerül, és kedve támadhat az alkotáshoz, főzéshez, kertészkedéshez. Egészségében lehet majd észrevenni még égi kísérőnk jelenlétét, mert enyhe emésztési panaszokat okozhat újhold idején.

Mérleg: Szinte minden a szerelemről és a kapcsolatokról fog szólni. Hol a mennyekig repül, hol pedig a pokolba zuhan, hacsak nem képes megálljt parancsolni a Hold küldte labilis és szeszélyes érzelmi hullámvasútnak. Ezen a tavaszon nagyon figyelnie kell majd arra, nehogy valaki becsapja vagy túljárjon az eszén!

Skorpió: Különleges képességekre lehet figyelmes magán. Időnként megérzi, hogy mások mit gondolnak, vagy ha hazudnak Önnek. Olyan, mintha hatni is tudna a dolgok alakulására. Érdemes lesz egy kicsit elmélyülnie a spiritualizmusban, ha érdekli ez a terület, mert a Hold helyzete szerint most bontakozik ki több képessége is!

Nyilas: Az Ön tüzes és optimista lendületére nagyon érdekesen hat a Hold idén tavasszal. Bár egyértelműen nagy tettekre és hatalmas előrejutásokra is számíthat ilyenkor, remek sugallatoknak köszönhetően, azért fontos, hogy mindig tudja hol a határ. Ugyanis égi kísérőnk részéről elég sok olyan energiát kaphat, ami kockáztatásra késztetheti, és feléleszti Önben az újdonság iránti vágyat.

Bak: Megfontoltsága és stabilitása ellenére, még Önre is hatni fog a Hold a következő hetekben, amit elsősorban ott érezhet meg, hogy kapcsolatai egyensúlyba kerülnek. Mintha most képes lenne arra, hogy közelebb kerüljön másokhoz, főképp természetesen családjához, ezért ezt az időt érdemes egy kis közös pihenéssel, programokkal tarkítani.

Vízöntő: Szemben az eddigi vérmérsékletével, most egy kicsit talán lassítani fog, és megfigyeli mások érzelmi változásait. A Hold a Vízöntők számára tavasszal az empátiát erősíti. Lehetséges, hogy valami nagyon meg fogja hatni, de ne bánja, mert lehet éppen most fogja megtalálni élete valódi értelmét és célját!

Halak: Ahogy a Kost, a Halakat is álmodozóvá teheti a Hold, viszont érdekes módon lendületesebbé is. Máskor mindenki Önt terhelte, de most egy kicsit önmagáért is akar majd tenni, amit meg is érdemel! Ha a telet bezárva töltötte, most akár új ismeretségre, szerelemre is szert tehet, ami kimozdítja Önt a holtpontról!

Olvassa hogyan hatnak a Hold fázisai a diétára!

[fbcomments]

Ezt olvastad már?

Hagyjon választ

Változtass a jövődön most

Most lehetőséged van, hogy jobbra fordítsd az életed

Kérd jósaink segítségét