Horoszkópkészítés kezdőknek

horoszkop_keszites

Az asztrológia eredetileg az éggel, az égitestekkel foglalkozó tudomány. Megoszlanak a vélemények,

vannak olyanok, akik hisznek benne, vannak, akik elutasítják.Mindenkinek szíve joga véleményt formálni, de az alapok megismerése után kellene.

Az asztrológiát elsajátító (és jó szakemberek) asztrológusok nyomatékosan felhívják a figyelmet arra, hogy a szabad akarata mindenkinek megmarad. Senki előtt nem ismeretlen az a tény, hogy az asztrológiát sokszor vallási szempontból is támadják, elítélik a mai napig.

Közben az is tény, hogy a világ minden vallása, a magasrendű fejlett vallások is tele vannak asztrológiai vonatkozásokkal.

Szinte minden nagy vallási ünnep asztrológiai alapokon áll. A katolikus templomokban látható jelképek, a négy evangélistával kapcsolatba hozott szimbólumok – az OROSZLÁN, a BIKA, az ifjú (angyal) és a sas- a négy sarkalatos égi pont ősrégi jelképei.

Lunczer Judit 935 kód, astro24h Lunczer Judit, jóslás, asztrológia,

Az egyház nem ítéli el az asztrológiát, egyetlen kittétel sincs, amelyből ezt lehetne kiolvasni. A történelmi tanúságok is bizonyítják, hogy egyházi személyek foglalkoztak az asztrológiával.

Mátyás király udvarában is volt asztrológus.

A pápáknak is kiváló asztrológusok álltak szolgálatukra, akik többnyire maguk is magas rangú papok voltak.

Az asztrológia hangsúlyozottan tanítja, hogy a csillagok Isten és az egyetemes Törvény akaratának közvetítői.

Az asztrológia nem tagadja a szabad akaratot, sőt a horoszkóp még azt is feltárja, milyen mértékben érvényesülhet az egyik vagy a másik egyén szabad akarata. Az emberrel vele született adottságoktól és további belső fejlődésétől függ, mennyire élhet valaki a helyesen értelmezett szabad akaratával, vagy milyen mértékben válik a külső hatások játékszerévé. Soha semmilyen komoly asztrológus nem állította, hogy a csillag, bolygó hatások szerepe kizárná, vagy lehetetlenné tenné a szabad akaratot!

Az asztrológia alaptétele az, hogy a Nap, a Hold és a bolygók, azután az állatövi jegyek és az állócsillagok hatásokat sugároznak a Földünkre, s ezen hatások összessége nemcsak a földi életet, hanem az egyéni életeket külön-külön is befolyásolja.

Tamara jósnő astro24h, Tamara 513 kód, jóslás,

A csillagászattal is van kapcsolata! Míg a csillagászat a tudományos eszközök révén érzékelhető, vagy azzá tett világegyetem „anatómiáját” és fiziológiáját tárja fel. Ezzel szemben az asztrológia azt állítja, hogy az égitestek, pluszban finomabb szellemi hatásokat is közvetítenek.

A világok óriási nemzetében, a mi Naprendszerünk csak apró család, de hatása a családon belül, mindennél erősebb. A Nap „atyánknak” tekinthető, tőle ered a létezésünk és ő gondoskodik életünk fenntartásáról. A Nap, mint rendszerünk áramközpontja, átsugározza erőit a hozzátartozó bolygókra. Ezért más és más természetű pl. a Jupiter, a Mars, stb. sugárzása.

Az asztrológiát nem elfogadó emberek, az egész rendszer haszontalanságát szeretik kiemelni, elfelejtve, hogy milyen kevés az, amire a horoszkóp nem mutat feleletet, ellenben milyen sok és értékes az a felismerés és tájékoztatás, amit feltár.

Sokan az asztrológiában valami titokzatos bűvészkedést látnak, és azt hiszik érvényessége annak a függvénye, mennyire felel meg a rébuszoknak.

Amikor valakiről horoszkópot készítünk, meg kell adni a nevét, pontos születési idejét és helyét.

Mi szükség van olyan vizsgáztatásra, hogy egy névtelen horoszkópból megköveteli a hitetlenkedő, hogy állapítsa meg az asztrológus, az illető fiú, vagy lány? Mire való talányt csinálni abból, ami kézenfekvő?

Sokkal eredményesebb azt megtudni, milyenek az illető hajlamai, testi-szellemi adottságai, sorsvonalának főbb irányai, egészsége, és sok más tényt elmondhatunk a horoszkópjából.

Nem elég útbaigazítás az embernek, ha ennyit megtudhat az élet nagy rejtelméből?

Ne várjunk a horoszkópból többet, mint amennyit adhat, úgyis éppen eleget ad.

Ágnes jósnő, Ágnes jósnő 313 kód, astro24h Ágnes jósnő, jóslás,

 A horoszkópnak az élet ismeretlen és bizonytalan útján legalább annyi a haszna, mint egy térképnek, amikor ismeretlen tájakon vándorlunk. Sőt, még többet nyújt, mint a térkép, mert arra is kapunk felvilágosítást, mennyire futja erőnkből, hol fenyegetnek veszélyek.

A horoszkóp mindennél nagyobb segítségünkre van abban, hogy megismerjük önmagunkat. Őszinte tükröt tart elénk, amely nem hízeleg, de igazi értékeinket is világosan megmutatja.

Megismerhetjük belőle sorsunk fő irányvonalait, mi az igazán nekünk rendelt út, mik azok a szakadékok, amelyek fenyegetőek, veszélyesek.

A „rossz hatások, negatív fényszögek” nem azt jelentik a horoszkópban, hogy az illetőnek elkerülhetetlenül végig kell vinni a jelzett sötét tetteket, netán magatehetetlenül sodródni. A horoszkóp a tendenciákat mutatja, hogy lássuk, tudjuk milyen hajlamok, adottságok élnek bennünk, amit mozgósíthatunk. Figyelmeztet jó képességeinkre és hibáinkra, melyek korrigálásával fejlődik személyiségünk, és feltárja az eshetőségeket, amelyek ezekből származhatnak.

Az önismeret és önfejlesztés útján valóban ki-ki a maga útján, a saját élete kovácsa lesz!

A helyesen felfogott és alkalmazott asztrológia feltétlenül etikus, ezért nem kell győzködnöm senkit arról a cikk elolvasása után, miért forduljon feltétlen élete során tapasztalt asztrológushoz!

Szerencsére vagyunk néhányan elismert szakemberek, akiket Önök könnyedén megtalálhatnak. 

related posts

Álomfejtés IV. – Ha ezzel álmodsz, biztosan megcsal a párod!

Az álmok jelentése mindig is foglalkoztatta az embereket, és az...

Álomfejtés III. rész – Álmok, amik szerelmet hoznak

Éjjelente az álmok segítségével dolgozzuk fel a nap folyamán minket...

Álomfejtés II. Szerencsét hozó álmok

Írtunk már arról, hogy milyen tárgyak, milyen lakberendezési...

Jósolj magadnak – Jóslás gyűrűvel

A gyűrűvel való jóslást nagyon régen találták fel. Annak idején a szerelmesek ezzel vizsgálgatták a jövőjüket, és a cigány...