CREDIT CARD PAYMENTS 069 888 888

Az álomfejtés

Az-alomfejtes

Az álomfejtés mindig izgatta az emberi fantáziát, az álmok megismerése az ősidők óta foglalkoztatta az embert. Álomfejtés  során jelképeket fejtünk meg és minden álomképnek megvan a maga jelentése. Az alvás folyamatáról nagyon sok tudományos feljegyzés van, de az álmok mindig titokzatosak.

Az alvás két nagy fázisból áll – a non REM és a REM fázisból, amelyek húszpercenként váltják egymást. A non REM fázis még külön négy fázisból áll,  melyeket elektromos aktivitásuk különbözteti meg egymástól. Jellegzetes gyors szemmozgás miatt kapta a REM nevét (Rapid Eye Movement). Ezt a fázist a teljes izomlazulás, a kéz és a láb rángatozása és szabálytalan légzés és a szabálytalan szívdobogás jellemzi. Ebben a fázisban szoktunk álmodni, és csak akkor emlékezünk az álmunkra, ha ebből a fázisból ébredünk fel.

Ősidők óta foglalkoztatja az embereket az álomfejtés  gondolata, és fontos része lett a pschihoanalízisnek is. Egyes álmok értelmezésével az álmodó személy egyeb gondjaiba is beleláthatunk, mivel sokak szerint álmunkban a tudatalattink szólal meg. A népihiedelem szerint, az álmok jelzik a jövőt. Freud szerint, az álmok az elfojtott kivánságokat jelképezik, és sok álomfejtési módszer alapja.

Általánosan elfogadott tény, hogy a REM fázisban pihen az agy és kihat az emlékezésre, tanulásra, a non REM fázis pedig a test pihenését segít elő.

Az álmokról még mindig nem tudunk sokat, és pont ezért tartjuk olyan érdekesnek az álmokból kapot üzeneteket. Azért sokan azt hiszik, hogy a tudatalatti vagy egy természetfeletti lény küld üzeneteket az álmainkban. Az álmok jelképeinek általános jelentése van, de az álomképek összefüggései alapján kikövetkezhető, hogy mire vonatkozik az álom rejtett üzenete.

Ha rendszeresen figyeljük, hogy mit álmodunk, megtudhatjuk, hogy mit üzen számunkra a tudatalattink.

 

related posts

Álomfejtés IV. – Ha ezzel álmodsz, biztosan megcsal a párod!

Az álmok jelentése mindig is foglalkoztatta az embereket, és az...

Álomfejtés III. rész – Álmok, amik szerelmet hoznak

Éjjelente az álmok segítségével dolgozzuk fel a nap folyamán minket...

Álomfejtés II. Szerencsét hozó álmok

Írtunk már arról, hogy milyen tárgyak, milyen lakberendezési...