Egészség – A fogyás és a hízás lelki okai

A fogyás és a hízás lelki okai

Majdnem minden ember küzd valamilyen súlyproblémával. Túl azon, hogy a média mit sulykol: nem mozgunk eleget, nem étkezünk egészségesen, sőt inkább az egészségtelen zsíros ételek fogyasztására buzdítanak, a fogyás és hízás hátterében más okok is állnak.

Eszünk akkor is, ha bánatunk van. Ilyenkor az érzelmeinket vetítjük ki az ételre és attól várjuk a lelkünk fájdalmára a gyógyírt. Mivel nem mozgunk és ilyenkor csak a kalóriákat visszük be, „bánat” hájat növesztünk. Azaz eltoljuk a világot magunktól. Minél nagyobbra nő a zsír és a háj körülöttünk, annál inkább jelezzük a világ felé: ez egy veszélyes hely, csak fájdalmat okoz, lehetőleg legyen tőlem minél távolabb minden. Akkor is, ha túl szűknek érezzük a teret magunk körül, látványosan hízni kezd a test. Nem tetszik ahol élünk, nem szeretjük a családunkat, úgy gondoljuk, túlságosan beleavatkoznak a magánszféránkba: a test azonnal jelez és tolja el magától a helyzetet. A birtoklás, a ragaszkodás is hozzá járul ehhez.

Aki túlsúlyos az semmit nem tud közel engedni magához, még átölelni sem tudjuk őt igazán. Ott a has, ami eltol. Nem tud elengedni és megbocsátani. Görcsösen ragaszkodik mindenhez: legyen az tárgy, kapcsolat, bármi.

Ilyen esetben, ha a kínnal végzett fogyókúra eredményre is vezet, csupán ideig-óráig tart a hatása. Ez a jojó. És még többet szedünk vissza, mert a lelkünk, a tudatalattink továbbra is úgy érzi nem enged magához közel semmit, nincs rá felkészülve.

A fogyás csak akkor lesz eredményes, ha elfogadjuk, hogy a világ nem veszélyes hely. Ha megtanuljuk szeretni és elfogadni magunkat. Engedek mindent áramlani az életembe: barátságot, pénzt, szeretetet. Felelősséget vállalok magamért és a cselekedeteimért. Majdnem mindig társul a túlsúlyhoz a cukorbetegség, ami éppen a szeretet visszafojtása és megtagadása lelki szinten.

Ezeket a dolgokat lassan és fokozatos tanulással tudjuk beépíteni az életünkbe. Természetesen a mozgás, a jóga és az egészséges táplálkozás hozzásegít a tartós eredményhez, de csak akkor, ha a lelki okokat is megértjük. A holisztikus gondolkodáshoz ez is hozzá tartozik.

 

 

Olvastad már?

Minden rosszul sül el? Lehet, hogy szellem okozza?

A balszerencse nem mindig csak a megszokott dolgok miatt követhet. Amikor nem működik a szerencséd, akkor annak biztos jele, hogy...

Ingyenes 4 lapos tarot jóslás? Vajon ő a nagy Ő?

A tarot jóslást nagyon nehéz elsajátítani, és nem is javasolt ezt autodidakta módon megtanulni, mert sokszor mást láthatsz bele, a...