Diéta a Hold fázisai szerint

Diéta a Hold fázisai szerint

Kevésbé ismert, hogy a Hold fázisai hozzásegítenek a testsúly csökkentéséhez és megőrzéséhez. A lelki okokon túl, ami megmutatja, miért hízunk és miért pakoljuk magunkra a bánathájat, szükség van fizikai szinten is támogatni a súlycsökkentést. Ez nem éhezést jelent nem azt, hogy sanyargatjuk a testünket.

A Hold diéta éppen abban segít, hogy minden táplálékot ehetünk, de nem mindegy melyik fázisában. Növő Hold idején a szénhidrátok és a cukor sokkal jobban beépül, lerakódik, mint máskor. Igényel egy kis odafigyelést, mikor milyen táplálék válik előnyünkre, de megéri. A Telihold utáni időszak alkalmas arra, hogy elkezdjük. A Fogyó Holdnál ugyanis eleve kisebb az étvágyunk, és a nehezebben emészthető ételeket is könnyebben feldolgozza a szervezet. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ész nélkül ehetünk, mert úgyis feldolgozza a test.

Növő holdnál megint másképp reagál a szervezet, de ekkorra már látható eredmény is.

A szénhidrátokat( kenyér, liszt, sütemény ) és a fehérjéket( tej, sajt, yoghurt ) ne együnk egyszerre.

Újhold: A megújulás ideje, méregtelenítésre alkalmas, a káros szokásokat is könnyebben le tudjuk tenni.

Növő Hold: A szervezet ilyenkor beépít, tárol, erőt gyűjt. Nyugalmas időszak szükséges.

Telihold: Az energia a csúcsponton van.

Fogyó Hold: Ilyenkor adja le a felesleges energiát a szervezet, elenged, szárít, aktivitásra sarkall. Tisztítás, zsíroldás, fogyasztás ilyenkor sokkal hatékonyabb.

Amikor a Hold tűz jegyben jár:

A Kos, az Oroszlán vagy a Nyilas jegyében a tüzes hatású, csípős ételeké a főszerep. A fehérje igény nő.

A Kos uralta napok alatt törekedjünk a gyorsan összeállítható ételekre. Részesítsük előnybe a fehérjében gazdag élelmiszereket. Segítik az izmaink fejlődését.

Az Oroszlán jegyében különlegesebb ételeket is fogyaszthatunk. A fehérjében gazdag falatokat (húsokat, tejtermékeket) egészítsük ki friss gyümölcsökkel. A bennük rejlő vitaminokat és antioxidánsokat ilyenkor nagyon jól hasznosítja a szervezetünk.

A Nyilas jegyében lehet alkotni, extra, különleges dolgokat kreálni.

Ételek: bab, borsó,tök, lencse, vadhús, szárnyas, hal, uborka.

Amikor a Hold föld jegyben jár:

A Bika, a Szűz, a Bak jegyhez a kiadós, laktató ételek illenek, elsősorban gyökérnövényekből elkészítve! Az ásványi anyagok bevitelére tart igényt a szervezet.

A Bika jegyben házi kosztot lehet fogyasztani, A Szűz jegyben salaktalaníthatunk, teljes értékű táplálkozás az előnyös, a Bak jegyben pedig az egyszerű ételek a segítők.

Ételei: zeller, kömény, gomba, joghurt, banán, diófélék, csalamádé

Amikor a Hold levegő jegyben jár:

Az Ikrek, a Mérleg és a Vízöntő jegyében még a nassolás is megengedhető, mértékkel, a húsfogyasztást azonban mellőzzük ezekben a napokban. Az olaj és zsírfogyasztási igényünk növekedik.

Az Ikrek jegyében saláták, levesek kerüljenek többet az asztalra, zöldségekkel. A Mérleg jegy kedvez az édességeknek és a közös étkezéseknek. A Vízöntő jegyben lehet a szénhidrátokat fogyasztani.

Ételei: Aszalt gyümölcs, mangó, nektarin, mák, olíva, kelbimbó, brokkoli, cukkini, marcipán, tejszín

Amikor a Hold víz jegyben jár:

A Halak, a Rák és a Skorpió jegyében figyelmünk befelé irányul. Ilyenkor fontos, hogy a tányérra több zöldség, friss nyersanyagból készült étel, valamint lédús táplálék kerüljön. Ezeken a napokon a szénhidrát  is jobban hasznosul a szervezetben, erre lesz nagyobb igénye a testünknek.

Természetesen, mint minden diétához elengedhetetlen a mozgás és az ésszerűség. Fogyasszunk mellette napi minimum 2- 2,5 liter vizet is.

[fbcomments]

Ezt olvastad már?

Hagyjon választ

Változtass a jövődön most

Most lehetőséged van, hogy jobbra fordítsd az életed

Kérd jósaink segítségét