Derítse ki a neve jelentését

Derítse ki a neve jelentését

Még az ókori egyiptomiak és görögök ideje óta fenn áll az a hiedelem, hogy a számoknak jelentésük van. Püthagorasz, ismert görög filozófus és matematikus, már foglalkozott a számmisztika tudományával és úgy tartotta, hogy az egész világ számok a hatalma alatt készült és hogy a természeti jelenségeket is visszavezethetjük numerikus kifejezésekre. Ily módon a nevek jelentését, a számok alapján meghatározhatjuk, így feltárva minden egyes ember személyiségét. A szám és a név jelentését, úgy kapjuk, ha összeadjuk a numerikus értékét minden egyes betűnek, a lenti táblázatból, mindaddig, amíg nem kap egyjegyű számot.

A, Á, I, Í, J, = 1
B, K, R =2

C, G, L, SZ, TY, CS, S, LY =3

D, M, T, GY, DZS =4

E, É, H, N, NY, X =5

U, Ú, Ü, Ű, V =6

O, Ó, Ö, Ő,  Z, ZS =7

F, P = 8

Például: Mária = 4+1+2+1+1 = 9

Ha a név jelentése az 1-es szám: az egyesek állandóan saját magukkal vannak elfoglalva, és az egész világot a saját érdekeik alapján szemlélik. Meghatározott céljaik vannak, melyeket hatalmas ambíciójuk és nagyravágyó törekvéseik miatt, általában meg is valósítanak. A nevük jelentése, a jó szervezőkészséggel és erős személyiségükkel kapcsolatos. Ők azok, akik nem képesek árnyékban leélni az életüket. A vezetők összes tulajdonsága megtalálható bennük, ha veszélybe kerül a már megszerzett hírnevük, hajlamosak valódi diktátorrá válni. Ezért az egyeseknek, vigyázniuk kell, hogy a személyiségüknek erejét és ambicíójukat erénnyé fejlesszék, nehogy az önzés és az intolerancia talajára tévedjenek.
Ha a név jelentése a 2-es szám: a kettesek nem temperamentumosak, jó modoruk van, jó lelkűek, és a családi élet harmóniájára törekednek. Mivel visszahúzódóak, általában jobb követők, mint vezetők, azonban ez nem jelenti azt, hogy ezen a téren nem lehetnek sikeresek, csupán le kell küzdeniük a félénkségüket, és meg kell harcolniuk a helyükért. Bár a lehetőség adott arra, hogy kitűnjenek a tömegből, ők mégis inkább szeretnének árnyékban maradni, és átengedni másoknak a felügyeletet. Mivel jellemző rájuk, hogy nem tudják felvállalni a kezdeményezést, olyan kettesekkel is találkozhatunk, akik hajlamosak a csalásokra és hazugságokra.
Ha a név jelentése a 3-as szám: A hármasok, rendkívül alaposak, ügyesek, alkalmazkodóak és szorgalmasak. Szeretnének minden téren egyaránt sikeresek lenni és általában ez sikerül is nekik. A név jelentése, ezzel a számmal, jólelkű és társaságban kedvelt személyeket takar. A hibájuk az, hogy néha képesek túlzásba esni, és túlságosan beleélni magukat a népszerű szórakoztató szerepébe. Ilyenkor rendszerint megterhelővé válnak a környezetükben élők számára.
Ha a név jelentése a 4-es szám: A négyesek megfontoltak, mindig biztosra mennek és nem vállalnak semmilyen fajta kockázatot. Minden egyes lépést előre megterveznek, ami által nagy sikerre hivatottak, akár pénzügyi téren, akár a magánéletben. A közvetlenség hiánya azonban, néha zárkózottsággá és érzéketlenséggé válhat. Ezért fontos, hogy azok, akiknek 4-es a nevük, ellazuljanak és átengedjék magukat a véletlennek.
Ha a név jelentése az 5-ös szám: Az ötösöket izgatják a rejtélyek, érdeklődnek a hagyományok és az okkultizmus iránt. Vonzza őket a misztikum, a vallás és filozófia, de leginkább a művészetek iránt vonzódnak. Ezért kifejezési eszközük gyakran a zene, a festészet, az okkult tudományok, az alternatív orvostudomány és a parapszichológia. Szeretnek mindent ami megmagyarázhatatlan és nem mindennapi, az érdekes helyektől, a furcsaa emberekig. Természetük szerint kíváncsiak, intelligensek és kalandorok, és mindig készen állnak meghallgatni mindenkinek a véleményét és álláspontját. A nálik fennálló veszély az egocentrizmus.
Ha a név jelentése a 6-os szám: A hatosok is az olyan személyek közé tartoznak, akik szeretnek biztosra menni mindenben, állítja a számmisztika . A legboldogabbak, amikor a már jól megszokott környezetben lehetnek, az otthonukban vagy a barátaikkal és a családjukkal. Jobban megbecsülik a kényelmet mint a kalandot,  nehezen barátkoznak, és nem váltanak könnyen munkahelyet. A hatosok őszinték és odaadóak. Tudnak és szeretnek is odafigyelni másokra. Ha negatív tulajdonságról kell beszélnünk, az ő esetükben a beképzeltség jöhet szóba.
Ha a név jelentése a 7-es szám: A hetesek, csakúgy mint az ötösök, szintén érdeklődnek az okkult tudományok iránt, és átengedik magukat a gazdag belsőséges életüknek, mely igen fantáziadús. Mindenek előtt szeretnék belelátni a saját lényük mélyébe, és közelebb kerülni a lényegükhöz, a hajlamuk a miszticizmus és az ezotéria iránt elkötelezettségükké válhat. Ilyen irányú elfoglaltságuk miatt, családjuk és barátaik néha érthetetlennek és visszahúzódottnak látják őket. Bár többnyire olyan személyekről beszélhetünk, akik a koruk előtt járnak, kreativitásukat és elképzeléseiket sajnos nem mindig a megfelelő módon próbálják meg átadni másoknak.
Ha a név jelentése a 8-as szám: A nyolcasok rendkívül szorgalmasak, és az életet örökös harcként fogják fel. Úgy érzik meg kell küzdeniük mindenért amit az élettől kaphatnak, és ahhoz is nehéz csatát kell vívniuk, hogy megtarthassák amit már megszereztek. A nyolcasok sosem gondtalanok, mindig a következő lépésükkel vannak elfoglalva. Emiatt környezetük kissé ellenségesnkedőnek, durvának látja őket.
Ha a név jelentése a 9-es szám: A kilences szám, érzékeny személyt takar, aki a pénzügyi sikerekre hivatott. A kilences nevű mindent megkap az élettől. Keményfejű, hirtelenszerelmes és ugyanolyan gyorsan felejtő típus. A 9-es szám, domináns emberert takar, aki szeret mindenbe beleavatkozni, ez tulajdonképpen legnagyobb hibájuk. Ezzel együtt, a kilencest általában szereti környezete, ennek az az oka, hogy bármikor készen áll segíteni, úgy hogy nem vár el semmit cserébe.
[fbcomments]

Ezt olvastad már?

Hagyjon választ

Változtass a jövődön most

Most lehetőséged van, hogy jobbra fordítsd az életed

Kérd jósaink segítségét