Asztro-baba – Milyen a SKORPIÓ kisbaba

Asztro-baba - Milyen a SKORPIÓ kisbaba

Igaz, hogy nem sétál ki önállóan a szülészetről, de ha Neked Skorpió babád van, akkor máris mosolyogsz, hiszen nagyon korán, jóval a mindenki által megjósolt időpont előtt felült, aztán felállt és bár a mászás művészetét gyorsan elsajátította, sok időt nem töltött négykézláb, hanem gyorsan és határozottan elindult, hogy felfedezze a világot. Ez a felnőtt életére is jellemző lesz, szívesen átugrik lépcsőfokokat és különböző szakaszokat, hogy minél előbb elérje a célját.

Így nyugtasd meg a Skorpió babát

Valószínűleg sírós, nyugtalan kisbaba, mert már piciként is sokkal többet szeretne látni és tapasztalni, mint amennyire lehetősége és ereje van. Folyamatosan szembesül a korlátaival, például azzal, hogy a fejét csak bizonyos magasságig tudja felemelni, így Téged nem mindig lát. Ha kikerülsz a látóköréből, akkor dühös lesz, és nem azért, mert elmentél, hanem mert ő nem tud utánad menni. Ne hagyd őt egyedül a szobában, mindig vidd olyan helyre, ahol lát Téged.

Már kisgyerekként is túl magas elvárásokat támaszt önmagával szemben és sikertelenségei miatt bosszút áll saját magán. Ezért a Te feladatod megértetni vele, hogy a kudarc az nem baj, hanem egy lépcső, amiből tanulni lehet. Mutasd meg neki, hogy Neked sem mindig sikerül. Bátran ejts el valamit, vagy botolj meg a szőnyegben, és nevess rajta. Látnia kell, hogy ha valami nem sikerül, az nem baj, lehet belőle tanulni vagy csak egyszerűen el kell felejteni.

Ha nem segítesz neki ebben, akkor felnőttként mindig nehéz lesz feldolgoznia, ha valamit kudarcként él meg.

Ha valami nem sikerül, hajlamos újra és újra próbálni, ez vezet végül ahhoz a dühkitöréshez, amit már nagyon nehéz lecsillapítani. A legjobb taktika az elterelés, ha már másodszorra sem sikerül bekötnie a cipőfűzőjét, akkor inkább menjetek csizmában vagy mezítláb, de felejtse el a cipőt és a fűzőt.

Így segítsd a Skorpió gyerek fejlődését

Nem könnyű egy Skorpió gyerek anyukájának lenni, mert a Skorpió maximalista már gyerekként is, és a szüleitől is ezt várja. Nagyon érzékeny a lelke, ezért ha bármilyen változás áll be a családban, válás vagy halál eset, esetleg egy számára ismerős személy elköltözése, akkor erről sokat kell beszélni, nem szabad a szőnyeg alá söpörni, mert később komoly kötődési problémái lehetnek párkapcsolati, érzelmi téren.

A Skorpió önálló, de egyben ragaszkodó. Ragaszkodik a önállósághoz, de ahhoz is, hogy valaki az önállóságában fogja a kezét és megtapsolja őt. Nem azért szeretne önálló lenni, hogy nélküled boldoguljon, hanem hogy Te lásd, ő milyen ügyes. A szárnybontogatások célja sosem a repülési vágy, hanem a repülési technika elsajátítása. Számára fontos tudni és érezni, hogy képes rá. Ha már megtudja csinálni, hátradől és elfogadja a segítséged.

Hogy maradjunk a  cipőfűzős példánál, ha már be tudja kötni, akkor megengedi, hogy bekösd neki, hiszen a Skorpió lustasága néha mindennél erősebb.

 

Adj teret a kreativitásának és engedd mesélni. A Skorpió sokat mesél, néha olyan hajmeresztő dolgokat, amelyre a legtöbb anyuka azt mondja, hogy ne beszélj butaságokat. Ne mondj ilyet, engedd mesélni és mesélj Te is. Együtt szőjétek a történetet, és ha így teszel, ezek a történetek egy magabiztos, korrekt életszemléletű, érzékeny, de erős felnőttet varázsolnak belőle.

Fontos, hogy a Skorpió gyereket a megfelelő módon segítsd, tudd meg, hogy a Te gyerekednek személyre szabottan milyen segítségre van szüksége.

Ha túlzottan makacs és önfejű, kérdezd Ágnest, hogy mit tegyél, hogyan szelídítsd meg! Minden gyerek szívéhez vezet egy ösvény, és ne feledd, a dacos gyerek nem rossz gyerek! Tudd meg, hogyan neveld őt spirituális szemmel, ide kattintva, mert lehet, hogy indigó babád van – melyről ITT olvashatsz -, akinek a spirituális fejlődését is segítened kell. Fejlesztheted a saját spirituális képességeidet is, ide kattintva.

Tudni szeretnéd, mihez van tehetsége a gyerekednek? Ne tapogatózz, spórold meg a fölösleges köröket, kérdezd Marcus Magust vagy Edit jósnőt a 06 90 633 931-es telefonszámon (485 Ft/perc)! Ők elmondják, hogy csillagjegye szerint mely képességeit kell fejlesztened ahhoz, hogy sikeres felnőtt legyen!

Eléred szakembereinket külföldről is: Romániából a 0903760664 (1,56€/p) számon, Szlovákiából a 0900605908 (1,61€/p) számon, Szerbiából pedig a 0901855854 (120din/p) számon!

facebook like, facebook asztro világ

[fbcomments]

Ezt olvastad már?

Hagyjon választ

Változtass a jövődön most

Most lehetőséged van, hogy jobbra fordítsd az életed

Kérd jósaink segítségét