A kersztnév jelentése a numerológiában

A-kersztnev-jelentese-a-numerologiaban_large

A névnek mágikus tulajdonságot ítélnek az emberek, ennek a jelentését a numerológia kutattja. Minden kultúrában és minden évszakban, a keresztnévnek hatalmas jelntősége van.  A szláv hagyomány szerint, a nevet a keresztszülők, a pappal megbeszélve, adták. Titokba tartották nevet, és csak a kereszetlés után, miután hazajöttek a templomból, mondták meg a szülőknek. Úgy vélték, hogy a név nyilvánosságra hozatala nagy bűn, ami a újszülöttnél halált okozhat.

A név kiválasztáskor pár szabályt kell követni. Például, nem volt szabad duplázni nevet a családban, akik egy házban élnek, egy kivétellel amikor az anya az utolsó lány után, fiút szeretett volna szülni. A születése előtt meghalt gyerek vagy rokon nevét nem volt szabad adni a újszülötnek, nehogy hasonló sorsa legyen. Mostanában sokat írnak arról, hogy milyen fontos a megfelelő név kiválasztása. Minden egyes névnek rejtett rezgései vannak, amit az emberi füll nem fogad, de hatással vannak a környezetre. Senki sem jobb a gyermek név kiválasztására, annál aki nevelni, etetni és gondot fog viselni fog rajta – az anya. Meg kell jegyezni, hogy minden betű rejtett imformációt hordoz magában.

A numerológia szerint a legnagyobb ereje a név első betűjének van. Az adott szabály nem  csak a szokásos névformára vonatkozik, hanem a becenévre is. A többi névben lévő betű közül a legnagyobb szerepe a ismétlődő betüknek van, és azoknak amelyeket legtisztábban halljuk. Az első betű – az első probléma az ember önrendelkzésnél és önmegvalósitásnál.

A férfiaknál jobb ha a névben több a magánhangzó, mert így enyhít a férfi karakteres vonásain, de a legjobb ha a név magánhangzóval kezdődik. A nőknél jobb, ha több a mássalhangzó, mert úgy segít a probléma megoldásánál. Ékezetes betű utal a kifejezésre, függetlenségre, arra a jellegzetességre amely a legkiemelkedőbb, a legsebezhetőbb nála. A numerológiában, minnél közelebb van az ékezetes betű a név kezdetéhez, annál jobban érti meg az ember a sorsát, a célját. Ha a név ékezetes betűvel kezdődik, az ember hajladó elképzelései gyors megvalósítására.

A központi betű, az amelyik a név közepében van. A páratlan neveknél nem nehéz magtalálni, de a páros nevekkel más a helyzet. A férfi, páros betűs neveknél, a központi betű a két központi betű közt, a  baloldali betű, a női neveknél pedig a jobb oldali. Például, a Sándor névnél a központi betű a N, és a Elvira névnél a központi betű az I betű. Figyelni kell a betűk számára is, mert annak a számnak különös jelentése van a név hatásának meghatározásánál.

1. betű a névben – a dolgok kezdetéhez kapcsolódik, az első küzdelem.
2. betű a névben – arról szól, hogy mi hiányzik a teljes boldogsághoz, mindig ki kell „érdemelni”, bár általában ez a bajos, nehézséges; ha ez a központi betű, akkor ez a személy mindig valami rendszer hiányában van; ha hangsúlyozva van, akkor az ember a hiányából erőt gyűjt és ebből kapja a lendületet a fejlődésére.
3. betű a névben – a magsabb megnyílvánulásokról szól, arról mit kell felfedezni, és miféleképpen lehet fejleszteni; jó ha ez a betű a központi.
4. betű a névben – azt mutatja, hogy miben lehet az embert megfogni ha túlzásba viszi, nehéz ha ezen a betűn van a hangsúly, bár néha arra utal, hogy a személy igen szélsőséges helyzetekben fejlődik; ha ez a betű az utolsó vagy a központi, akkor fenyegető veszélyre vagy a figyelmetlenségre utal.
5. betű a névben – a komunikáció betűje, az érintkezésé, a kapcsolatok mélyezésé, valaki segítsége a nehéz pillanatokban; ha hangsúlyozva van vagy ez a központi betű, fejlődési lehetőséget ad, hangsúlyozza az emberi kapcsolatokat; ha ez az utólsó betű, akkor érzékenyé teszi az embert az emberi kapcsolatokban.
6. betű a névben – függőség, rabszolgaság, aláredeltség, sors; ha ez az utólsó betű, akkor az önrendelkezési erő; ha rajta van a hangsúly, akkor függőség, alárendeltség, passzívitás ellen erőt jelet, legjobb esetben a visszaszerezés hatalma; ha ez a betű az utólsó és erős, akkor az erő szerzésre ad lehetőséget, főleg ha azok a betűk a következők: R,A,M,I,S,T,E.
7. betű a névben – az ellenőrzés és dìj indikátor betűje, azt lehet megítélni, hogy hová juthat ezzel a névvel, és mit lehet attól az embertől elvenni ha megsérti a törvényt, ha ez az utólsó betű, akkor ez a személy az igazságszolgáltatás kezébe jut.
8. betű a névben – az anyagira, elértre, golyoállóra utal, nyolc betűs név a legvédetebb.
9. betű a névben – arra utal ami az enbernek erőt, energiát ad, az előre nem látható eseményekre utal, ez a mennyei erő és gondviselés betűje.
10. betű a névben – jelzi azt amiről le kell mondani, a felesleges terhet, interferenciát, végrehajtásnál útban állo akadályokat.
11. betű a névben – a transzformációra, fordulatra, változásra, átalakìtásra és változásra utal.
[fbcomments]

Ezt olvastad már?

Hagyjon választ

Változtass a jövődön most

Most lehetőséged van, hogy jobbra fordítsd az életed

Kérd jósaink segítségét